Test fotoalbums en vergelijk aanbieders van fotoboeken 2013

Test fotoalbums en vergelijk aanbieders van fotoboeken 2013

In dit artikel vergelijken we aanbieders voor het zelf maken van een fotoboek of fotoalbum. Deze online services voor een fotoboek met digitale foto’s onderscheiden zich voornamelijk op prijs, fotokwaliteit en gebruiksgemak van de software.

We hebben op basis van ervaringen, internet en de test van de consumentenbond een groot aantal fotoboeken aanbieders vergeleken op deze aspecten. De conclusie en het 2013 vergelijk vind je hier. De beste keuze kun je zelf bepalen door onze vergelijking te volgen of door bijvoorbeeld de goedkoopste of beste kwaliteit te kiezen.

De top 3 aanbieders zijn: 1. Webprint 2. Hema 3. MyPhoto Fun

Huidige aanbieding: Een medium fotoboek bij Albelli met code Zebra55. Of lees meer over vergelijken van aanbieders van fotoboeken.

Foto Album Vergelijk

De meeste fotoboeken worden gebruikt voor vakantiefoto’s, trouwfoto’s, babyfoto’s of feestjes. Het kan ook voor fotografen geschikt zijn om een portfolio te maken.

Een fotoboek of fotoalbum kun je bij alle aanbieders zelf samenstellen. Vaak moet je eerst de software downloaden. Vervolgens kun je de foto’s in bestaande templates invoegen en het fotoalbum maken en inzien. Het afdrukken tot en met de verzending duurt ongeveer 7 werkdagen bij de meeste aanbieders van fotoboeken.

Prijs

Bij sommige aanbieders kun je een gratis of goedkoop foto album maken of is er een goede aanbieding. Let dan wel op de verzendkosten die er vaak nog bijkomen. De prijs is over het algemeen gebaseerd op een combinatie van aantal pagina’s, soort kaft of omslag en kwaliteit van het papier en de inkt.

Software

Het is verstandig om eerst de foto boek software te downloaden om te zien of je ermee uit de voeten kunt. Het downloaden van deze foto album software is een goede manier om verschillende aanbieders te vergelijken en te testen op een mac of windows machine. Alle software programma’s zijn gratis.

Fotokwaliteit

De fotokwaliteit en de kwaliteit van het album kunnen per aanbieder erg verschillen. We hebben gelet op de kwaliteit, scherpte, diepte van de kleuren etc maar ook op de kwaliteit van het boek zelf en het gebruikte materiaal. Hieronder zie je welke aanbieders goed of minder goed scoren op fotokwaliteit.


Vergelijking en 2013 Test

Hieronder zie je de test waarin we de fotokwaliteit, prijs en software vergelijken. Daar komt een totaal score uit. Door op de naam van de aanbieder te klikken ga je direct naar de website waar je ook de software kunt downloaden.

De beste fotokwaliteit vind je bij MyPhoto Fun. De goedkoopste aanbieder is webprint.

AanbiederEindoordeelPrijsKwaliteit fotos en BoekSoftware
Bezoek website

 ★★★★☆ 

 ★★★★½ 

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Webprint
Bezoek website

 ★★★★☆ 

 ★★★★★ 

 ★★★★☆ 

 ★★★☆☆ 

Foto.com
Bezoek website

 ★★★¾☆ 

 ★★½☆☆ 

 ★★★★☆ 

 ★★★★½ 

Albelli
Bezoek website

 ★★★¾☆ 

 ★★★☆☆ 

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Pixum
Bezoek website

 ★★★¾☆ 

 ★★★½☆ 

 ★★★☆☆ 

 ★★★★½ 

MyPhoto Fun
Bezoek website

 ★★★¾☆ 

 ★★★½☆ 

 ★★★★½ 

 ★★★☆☆ 

Kortingen en acties

Er zijn regelmatig acties en kortingen bij bovenstaande foto aanbieders. Door naar de website te gaan in de tabel zie je de laatste kortings acties. We houden dit zelf ook regelmatig bij. Hier vind je de laatste kortingsacties die gelden.

2 comments to 2013 Test fotoalbums en prijs vergelijk aanbieders van fotoboeken

 • Anja ten Hoeve

  Goedemiddag,

  Graag wil ik bij jullie even spuien.
  Aan de hand van fotoboek testen heb ik 3 fotoboeken bij Fotogoed besteld de aktie was in 2011 3 boeken bestellen en 2 betalen maar ik kwam wel van n koude kermis thuis zeg.
  Eerst sturen ze me niet de toegezegde kortingsvoucher ( 31 december)
  Vervolgens zeggen ze dat ik geen recht kan ontlenen aan de kortingsactie, volgens Fotogoed is dat een voorrecht.
  Daarna wordt er beweerd dat ik te laat de kortingsvoucher heb aangevraagd.
  Nu na veel email wisseling wordt er dan toegezegd dat ik de korting krijg min 10 euro administratiekosten.
  En op t laatste nippertje wordt me nog even toegevoegd dat ze het aanbod voor mij wel even simplificeren omdat ik t waarschijnlijk niet begrijp.

  Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt, wat is dit voor bedrijf weten jullie daar meer van?

 • admin

  Beste Anja,

  Dat hebben wij nog niet eerder gehoord. We adviseren ook om een van bovenstaande aanbieders te gebruiken.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>