Foto afdrukken en prints tips, vergelijken en bestellen

In dit artikel geven we je tips over het online laten afdrukken van je foto’s en vergelijken we ook de belangrijkste aanbieders op aspecten als prijs en kwaliteit. Het is zeer eenvoudig om digitale foto’s via een van de vele online aanbieders af te laten drukken. Het vergelijken van de verschillende aanbieders kan veel geld besparen. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het online laten printen van je digitale foto’s. Hieronder behandelen we er een aantal. We hebben zelf een groot aantal leveranciers getest en onze bevindingen inclusief prijsvergelijk hier opgesomd.

De belangrijkste aanbieders zijn: 1. Webprint.nl 2. Foto.com 3. Hema

Klik hier om direct aanbieders te vergelijken

Formaat:

Het formaat van de foto kan worden afgesteld in veel digitale camera’s op een aantal verschillende formaten. Vaak is 3:4 standaard. Dat betekent een foto van 9 bij 12 cm. Het formaat 3:2 is een formaat dat in veel analoge camera’s werd gebruikt en is 10 bij 15 cm. Tegenwoordig wordt ook vaak het breedbeeld of panorama 16:9 gebruikt dat betekent 9 bij 16 cm. Voor elk formaat worden aparte kosten berekend. Vaak zijn online fotoservices afgestemd op de veelgebruikte formaten.

Pixels en DPI

Een digitale foto van 12 megapixel kan in 300 DPI (Wat meestal wordt aanbevolen in verband met de scherpte) worden afgedrukt tot maximaal 34 bij 25 centimeter, groot genoeg voor de meeste afdrukken.

Kleurechtheid

Het is van belang dat de foto zo wordt afgedrukt zoals die op het scherm te zien is. Dit is een grote uitdaging doordat alle monitoren anders zijn afgesteld. Ideaal gezien zou je een monitor moeten kalibreren. Dan pas kun je beoordelen of een foto “juist” is geprint. Veel leveranciers laten echter wel een voorbeeld zien van de foto’s waardoor je een inschatting hebt.

Papier, afwerking, inkt, afdrukmethode

Deze factoren zijn zeer belangrijk voor het eindresultaat. Vaak worden deze factoren niet aangegeven bij een online printservice. De papiersoort, de gebruikte inkt, de afwerking (mat, glans, tussenvormen) en de afdrukmethode zijn allen van invloed op hoe de foto eruit komt te zien.

Prijsvergelijk

De prijs van een foto afdruk is vaak zeer bepalend. Toch is het aan te raden om de kwaliteit als maatstaf te nemen. In onderstaand overzicht hebben we de kwalitatief beste aanbieders vergeleken met de prijs. Daarnaast staan de evt. acties genoemd die de aanbieders vaak hebben.

KwaliteitPrijsWebsiteExtra Info/Acties

 ★★★★☆ 

 ★★★★★ 

Webprint.nl100 Foto's voor €7,95 Code WP100fotos

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Pixum.nl25 Gratis Foto's

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Foto.com50 Gratis foto's

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Foto Klein

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Bol.com

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Hema

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Posterxxl.nl

 ★★★★☆ 

 ★★★★☆ 

Myphotofun.nl

 ★★★☆☆ 

 ★★★★☆ 

Fotofusie

 ★★★☆☆ 

 ★★★☆☆ 

Tictacphoto.nl

Laat hieronder ook je ervaringen achter met de bedrijven.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>