Foto op hout review - Bigfreddy

We hebben een foto op hout besteld om te testen. Hieronder vind je onze ervaringen. We hebben de foto besteld bij Bigfreddy.com.

Onderstaande foto is het origineel dat we op 60*40 cm hebben laten afdrukken.

De foto wordt bij Bigfreddy.com op populierenhout van 10 milimeter dikte geprint. Het wit wordt hierdoor niet afgedrukt maar krijgt de houtstructuur van het onderliggende hout. De houtprint is door de inkt heen goed zichtbaar. Het is een milieuvriendelijke manier van het laten afdrukken van een foto. Vragen over het product of de bestelling werden binnen een dag beantwoord.

Bestelling en ontvangst

We hebben de bestelling op vrijdag geplaatst. De donderdag daarna was de bestelling binnen. Het paneel is erg goed verpakt met twee kartonnen omslagen, een in horizontale en een in verticale richting. Daarnaast is het paneel zelf verpakt in beschermfolie.

Doek kleuren en kwaliteit

De kleurechtheid van het paneel is zeer goed te noemen. Door het hout wordt de kleur iets warmer dan op het origineel. Dit effect is te verwachten, vooral omdat de lichte/witte kleuren niet worden geprint en dus de kleur van het hout aannemen.

De houtstructuur is goed te zien op de afbeelding. Het is een subtiel effect doordat de afbeelding op het hout is geprint.

In de verschillende typen licht (daglicht, kunstlicht, avond) blijven de kleuren goed zichtbaar.

Het doek is iets uit het lood. Dit komt doordat het een natuurproduct is dat altijd iets kan werken als gevolg van warmte, vocht en andere factoren. Dit is als het hangt echter niet zichtbaar. Doordat het een natuurproduct is is het ook een ‘verantwoord’ product.

Bij de bestelling was tevens een ophangsysteem geleverd. Dit systeem werkt vrij simpel, door de bijgeleverde schroef te plaatsen kun je het paneel gemakkelijk ophangen. Goed is tevens dat er stoot rubbers zitten onder aan het doek zodat het paneel nooit schuin kan komen te hangen.

Conclusie

+ Goede klantenservice
+ Zeer solide verpakt en verzonden
+ Houtstructuur goed zichtbaar, milieuvriendelijk
+ Kleurechtheid
– Doordat het een natuurproduct is kan het hout iets gaan vervormen. Bij onze bestelling was dit aan de muur niet zichtbaar.

 ★★★★★★★★★☆ 

Bezoek de site van Bigfreddy

Of lees de reviews van bezoekers van canvascentraal.nl over bigfreddy hier.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>