Meubels en ruimte; hoe aan te pakken?


De Vloer en Meubels

Elk interieur begint bij de keuze van de vloer.
Kies je voor een donkere vloer dan is het mooi om voor de meubels een lichte kleur of een veel donkerder kleur te kiezen. Als je keuze op een lichte of vergrijsde kleur vloer valt dan is het juist weer mooier om voor donkere meubels of een veel lichtere kleur meubels te kiezen.

Onthoud goed dat meubels met een kleur die (bijna) dezelfde is als de kleur van de vloer geen goede keuze is. Je meubels zullen als het ware verzinken in de vloer en nauwelijks opvallen. Dit is in geval van een harde vloer wel op te lossen door er een karpet op te leggen. Als je bijvoorbeeld een lichte houten vloer kiest en al lichte meubels bezit, dan kan een donkere kleur karpet je het contrast bieden dat nodig is om je meubels te laten opvallen. Maak een mooi contrast!

De ruimte en meubels

Bij het plaatsen van meubels moet je de ruimte zelf niet uit het oog verliezen. Soms dwingt de vorm van het vertrek te kiezen voor een bepaalde opstelling of het oppervlak van het vertrek voor een minimale inrichting.

Het gebeurt nogal eens dat mensen verhuizen naar een groter huis en hun meubels mee verhuizen. Het probleem is dat ze na de verhuizing veel te kleine meubels in een grote ruimte hebben staan. De woonkamer niet gezellig kunnen krijgen, omdat de verhoudingen niet meer kloppen. De meubels staan verloren in de ruimte en er is geen samenspel met de beschikbare ruimte. Natuurlijk zijn grote meubels ook een probleem als je verhuist naar een kleiner huis.


In een kleine of smalle woonkamer is het beter te kiezen voor één groot zitmeubel (grote loungebank) dan voor verschillende losse zitmeubels her en der verspreid in de woonkamer. Heb je een grote woonkamer dan kan je veel meer spelen met diverse meubels en diverse hoekjes creëren, bijvoorbeeld een TV-hoek, zit/leeshoek, werkplek etc.

Welke meubels?

Naast de kleur, de materialen en de stofpatronen van de meubels, kun je ook verschillende afwerkingen met elkaar mixen, zoals ruw en glad, mat en glimmend.
Alles mag, dus ook antieke meubels combineren met strak moderne meubels. Het maakt je interieur veel spannender en je laat hiermee zien wat jij mooi vind en dat je durft te kiezen, en je niet laat verleiden tot een ‘showroom inrichting’. Hiermee bedoel ik een kopie-interieur van wat je in de woonwinkel bij elkaar geshowd hebt zien staan.

Voor alle interessante meubel aanbieders kijk je onder meubels of klik je hier.

Auteur: Wilma Korrel Wilma is een gediplomeerd Interieurontwerper / Stylist geregistreerd onder nummer 00253 bij de International Academy for Interiordesign. Oprichtster van International Interior Styling & Design te Breukelen.”

1 comment to Meubels en ruimte; hoe aan te pakken?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>